Om oss

Hva sier kunst elever om PicassoLino

”Det beste av alt, er å se gleden spre seg over hele ansiktet hennes når hun forklarer meg om grunnformer i maleriet, og grunnlaget for valg av farger og teknikker.” Sitat fra en kurselevs mor.

Hva skriver Gyda om PicassoLino?

PicassoLino er noe jeg har drevet med siden jeg gikk i første klasse, og som alle andre seks-år gamle jenter elsket jeg å tegne og å male, men det var først da jeg begynt her at øynene mine åpnet seg og jeg lærte å virkelig se kunsten. Ikke lenger bare ”tegninger”.
Vi lærte om farger og om former. Vi lærte hvor vi skulle begynne og hvordan vi skulle føre penselen. Den store tegne- og malerlysten jeg har, ville jeg aldri ha fått uten PicassoLino. Veggene hjemme i stua er fulle av bilder som jeg og brødrene mine har malt. Noen på PicassoLino, og noen som vi har malt hjemme. Da jeg kommer ut i stua hver morgen og ser bildene, ser jeg alltid noe nytt. Noe spennende. Det er kunst. Du kan se på det samme bilde tusenvis av ganger, men oppdager alltid noe du ikke har sett før. Tolker forskjellig hver gang, for slik er kunst. Det er spennende, og nytt. Det har jeg funnet ut ved hjelp fra PicassoLino. Kunst er så utrolig vakkert, og jeg vil aldri slutte å lage det, se det, og glede meg over det. Det kommer alltid til å være en del av meg, og det vil jeg takke PicassoLino for. Noen `Picasso` blir jeg kanskje aldri, men glad i kunst vil jeg nok alltid være, likevel.

Hilsen Gyda

Hva skriver mammaen til Aase Beate om PicassoLino i en mail?  

Aase Beate har gått på PicassoLino kunstskole i 2 1⁄2 år og har hatt stort utbytte av dette fordi hun har lært:

–  å bruke fantasien
–  å se løsninger utenfor kjente standarder
–  å se former rundt seg –  å se skjønnhet i alt rundt seg –  å se kunstnere, slik at hun forteller meg hvem som er kunstneren og hvilken stil som er brukt
–  å lære seg teknikker, som hun bruke når hun lager kunstverk og når hun skal male en vegg
–  å leke med farger og teknikker som åpner opp for nye muligheter
–  hun er blitt veldig flink i matematikk, fordi hun ser mønstre veldig raskt

Vår opplevelse av Kunstskolen PicassoLino er at elevene stortrives – Aase Beate kom alltid hjem fra timene så engasjert og så glad over å få brukt sine kreative evner i et usedvanlig godt læringsmiljø.
Aase Beate gledet seg alltid til PicassoLino timene, fro det var skikkelig gøy å være med, og til tross for at timene var 2 timer etter en den lengste skoledagen hennes.

Kunstutstillingen Til PicassoLino er helt utrolig, disse utstillingene begynte vi voksne å glede oss til for det arbeidet som ble presentert var skikkelig flott!

Beste helsing Margrete Kjelven